Verantwoord afvallen

Heb je al een lange tijd de wens om af te vallen maar lukt het je niet? Heb je al vaker een poging gedaan maar zonder blijvend resultaat?

Wees gerust, niemand houdt een streng dieet lang vol, diëten zijn niet de oplossing. Afvallen zonder dieet is de beste manier om blijvend kilo’s kwijt te raken. Ik help je bij het veranderen van je leefstijl en begeleid je naar een eetpatroon wat bij je past en waarmee je een duurzaam gewichtsverlies bereikt. Daarbij kijk ik niet alleen naar de huidige voeding maar ook naar hoe je leven er op dit moment uitziet.

Ik geef geen adviezen of oplossingen die alleen voor de korte termijn werken. Wél gaan we werken aan blijvende gedragsverandering door je hele concrete vaardigheden aan te leren zodat je veel bewuster gaat leven en zelf meer grip krijgt op je gedrag en de keuzes die je maakt. Dit doe ik aan de hand van de wetenschappelijk onderbouwde ACT methode.

Herken je dat je: - vaak onbewust dingen doet die niet goed zijn voor je gezondheid? - diverse pogingen hebt gedaan die onvoldoende hebben gewerkt? - nog geen blijvende manier hebt gevonden om ongezond gedrag te veranderen? - tools en vaardigheden mist om beter voor jezelf te zorgen? - niet goed weet om te gaan met verleidingen of lastige situaties?

Neem dan nu contact met me op!

Daarnaast bied ik sinds 2024 de ACT Leefstijlcursus Je Moet Niks® aan.

acceptance and commitment training

Ik sta even stil, en dat is een hele vooruitgang!

10 januari 2024

acceptance and commitment therapy

Het keuzepunt

17 augustus 2023

Medisch voedingsadvies

Het verminderen van je darmklachten of het verlagen van je cholesterol? Soms vraagt je gezondheid om de aanpassing van je voeding.

Een medische reden kan een stok achter de deur zijn om het roer rigoureus om te gooien. Het veranderen van de voeding kan in belangrijke mate bijdragen aan gezondheidswinst. Bij lichamelijke of medische klachten kijk ik of er een verband is tussen de klacht en de voeding en hoe je door je voeding aan te passen, je klachten kunt laten verminderen.

Ik geef je graag een praktisch uitvoerbaar advies op maat bij:

Leren hoe je je gezonde gewoonten vervolgens ook duurzaam kunt volhouden? In mijn consulten gebruik ik hiervoor Acceptance & Commitment Training (ACT). Sinds 2024 bied ik daarnaast de ACT Leefstijlcursus Je Moet Niks® aan.

Hulp bij emotie-eten

Eet jij soms puur uit verveling een zak chips weg? Of kun je dat pak koekjes niet laten liggen omdat je moe, boos, verdrietig en/of gestrest bent? Dan ben je net als veel anderen wellicht een emotie-eter.

Je eet dan niet zozeer om je lichaam te voeden, maar om je beter te voelen. Eten geeft je kort een warm en tevreden gevoel. Het probleem hiervan is dat dit op de lange termijn ervoor kan zorgen dat de kilo’s er aan blijven komen of dat het maar niet lukt om gewicht te verliezen.

Graag ga ik samen met jou aan de slag om de strijd aan te gaan met het emotie-eten. Met gebruik van de technieken van ‘Emotie eten de Baas’ leer je hoe je beter om kunt gaan met het eten uit emotie.

Hulp bij emotie-eten

acceptance and commitment training

Ik sta even stil, en dat is een hele vooruitgang!

10 januari 2024

acceptance and commitment therapy

Het keuzepunt

17 augustus 2023

Gedragsverandering ACT

Waarom je van mij geen vast lijstje mee krijgt met wat je wel en niet moet eten

6 maart 2023

Vegetarisch of vegan eten

Wil je voor het dierenwelzijn, milieu, en/of voor je eigen gezondheid vegetarisch of veganistisch gaan eten? Of eet je al vegetarisch of veganistisch? Een aantal voedingsstoffen vragen hierbij extra aandacht.

Ik bereken jouw behoefte en check de huidige inname van o.a. energie, eiwit, ijzer, zink en calcium. Vervolgens maak ik een voedingsadvies op maat waarbij ik rekening hou met jouw persoonlijke voorkeuren. Zo komt jouw lichaam niets tekort! Indien uitgebalanceerd toegepast, biedt plantaardig of vegetarisch eten veel gezondheidsvoordelen! Ook voor kinderen in de groei en voor zwangere vrouwen is het mogelijk om vegetarisch of veganistisch te eten, ook hierbij geef ik graag voedingsadvies. Recentelijk ben ik afgestudeerd aan de T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies en heb ik mijn 'Plantbased Nutrition' certificaat behaald. Tijdens deze studie heb ik geleerd hoe een 'Whole Food Plant-based' dieet in te zetten om chronische ziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten, obesitas en te voorkomen en zelfs te verhelpen.

undefined

blogs met tag: plantaardig