Vegetarisch of vegan eten

Wil je voor het dierenwelzijn, milieu, en/of voor je eigen gezondheid vegetarisch of veganistisch gaan eten? Of eet je al vegetarisch of veganistisch? Een aantal voedingsstoffen vragen hierbij extra aandacht.

Ik bereken jouw behoefte en check de huidige inname van o.a. energie, eiwit, ijzer, zink en calcium. Vervolgens maak ik een voedingsadvies op maat waarbij ik rekening hou met jouw persoonlijke voorkeuren. Zo komt jouw lichaam niets tekort! Indien uitgebalanceerd toegepast, biedt plantaardig of vegetarisch eten veel gezondheidsvoordelen! Ook voor kinderen in de groei en voor zwangere vrouwen is het mogelijk om vegetarisch of veganistisch te eten, ook hierbij geef ik graag voedingsadvies. 

Ik volgde de cursus 'Plant-based Nutrition' aan de T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies. Tijdens deze studie heb ik geleerd hoe een 'Whole Food Plant-based' dieet in te zetten om chronische ziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten, obesitas en te voorkomen en om klachten vanuit deze ziekten te verminderen.

Een onbewerkte plantaardige (veganistische) voeding heeft een bewezen preventieve en helende werking bij:

Lees ook mijn blogs over de gezondheidsvoordelen van een meer plantaardig voedingspatroon!

undefined 

Samen met diëtisten Lobke Faasen, Wendy Walrabenstein, Lieke Angenent, Nadine Blom, Shirley Brouwers, Yana van Maarseveen initieerde ik de Schijf For Life.

undefined

blogs met tag: plantaardig