veganistisch bonen en vlees

De gezondheidsvoordelen van bonen ten opzichte van vlees

Zie hieronder het plaatje voor een uitgebreide vergelijking.


undefined


Daarnaast:

  • Bonen helpen bij het verlagen van het cholesterol, bloeddruk en het stabiel houden van de bloedsuiker.
  • Het eten van bonen wordt geassocieerd met een lager risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2, dementie, kanker en andere chronische ziekten.
  • De vezels uit bonen voeden je darmmicrobioom waardoor de bacteriĆ«n in je darm meer korte-keten vetzuren kunnen produceren, wat zorgt voor o.a. meer ontstekingsremmende stofjes in het bloed.
  • Het eten van bonen is diervriendelijk.
  • De teelt en productie van bonen heeft een zeer lage klimaatbelasting. Peulvruchten eten in plaats van vlees is heel veel minder milieubelastend.
  • Bonen bevatten o.a. veel vezels, kalium, magnesium, ijzer, zink en eiwitten.

Wil je graag meer bonen eten en minder dierlijke producten, zoals vlees en zuivel? Voor je gezondheid, voor de dieren en/of voor moeder aarde? Maar weet je niet hoe je het aan moet pakken? Ik help je graag verder! Ik word vergoed door alle zorgverzekeraars. Neem nu contact met me op!


Met andere woorden: Planten zijn de toekomst! 



cholesterol en verzadigd vet

Verhoogd verzadigd vet je cholesterol? En hoe werkt dat? (VIDEO)

22 februari 2024

groene bladgroenten

7 tips om vaker groene bladgroenten te eten

19 februari 2024

gezondheidsvoordelen plantaardig eten

Voordelen van meer plantaardig eten op de KORTE termijn

5 februari 2024