De gezondheidsvoordelen van bonen ten opzichte van vlees
Zie hieronder het plaatje voor een uitgebreide vergelijking.
Daarnaast:
Bonen helpen bij het verlagen van het cholesterol, bloeddruk en het stabiel houden van de bloedsuiker.
Het eten van bonen wordt geassocieerd met een lager risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2, dementie, kanker en andere chronische ziekten.
De vezels uit bonen voeden je darmmicrobioom waardoor de bacteriën in je darm meer korte-keten vetzuren kunnen produceren, wat zorgt voor o.a. meer ontstekingsremmende stofjes in het bloed.
Het eten van bonen is diervriendelijk.
De teelt en productie van bonen heeft een zeer lage klimaatbelasting. Peulvruchten eten in plaats van vlees is heel veel minder milieubelastend.
Bonen bevatten o.a. veel vezels, kalium, magnesium, ijzer, zink en eiwitten.
Wil je graag meer bonen eten en minder dierlijke producten, zoals vlees en zuivel? Voor je gezondheid, voor de dieren en/of voor moeder aarde? Maar weet je niet hoe je het aan moet pakken? Ik help je graag verder! Ik word vergoed door alle zorgverzekeraars. Neem nu contact met me op!
Met andere woorden: Planten zijn de toekomst!
Hallo!
Mijn naam is Priscilla Weterings en als diëtist coach ik mensen graag naar een gezondere leefstijl. Tevens geef ik voedingsadvies bij ziekte of klachten.
Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!
Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster.