veganistisch bonen en vlees

De gezondheidsvoordelen van bonen ten opzichte van vlees

Zie hieronder het plaatje voor een uitgebreide vergelijking.


undefined


Daarnaast:

  • Bonen helpen bij het verlagen van het cholesterol, bloeddruk en het stabiel houden van de bloedsuiker.
  • Het eten van bonen wordt geassocieerd met een lager risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2, dementie, kanker en andere chronische ziekten.
  • De vezels uit bonen voeden je darmmicrobioom waardoor de bacteriĆ«n in je darm meer korte-keten vetzuren kunnen produceren, wat zorgt voor o.a. meer ontstekingsremmende stofjes in het bloed.
  • Het eten van bonen is diervriendelijk.
  • De teelt en productie van bonen heeft een zeer lage klimaatbelasting. Peulvruchten eten in plaats van vlees is heel veel minder milieubelastend.
  • Bonen bevatten o.a. veel vezels, kalium, magnesium, ijzer, zink en eiwitten.

Wil je graag meer bonen eten en minder dierlijke producten, zoals vlees en zuivel? Voor je gezondheid, voor de dieren en/of voor moeder aarde? Maar weet je niet hoe je het aan moet pakken? Ik help je graag verder! Ik word vergoed door alle zorgverzekeraars. Neem nu contact met me op!


Met andere woorden: Planten zijn de toekomst! 



vezels voor je darmen

Hoe je je darmmicrobioom kunt beschadigen

28 augustus 2023

ijzer plantaardige voeding

Hebben mensen die veganistisch eten meer risico op ijzertekort?

5 juni 2023

fermentatie

Gefermenteerde producten verlagen ontstekingen & verhogen de diversiteit van je darmmicrobioom!

20 maart 2023