Mexicaanse salade met mango-limoendressing

  • 4 porties
  • 20 min.
  • keukenmachine of blender

Ingrediënten

  • 480 g zwarte bonen uit blik
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 tomaat in blokjes
  • 285 g mais uit glazen pot
  • 4 el Jalapeño uit glazen pot
  • 135 g zilvervliesrijst
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 avocado, in blokjes
  • 165 g mango, in blokjes
  • 1 pakje verse koriander

Voor dressing:

  • 80 g rijstazijn
  • 165 g mango, in blokjes
  • 1 tl gember, geraspt
  • 2 el limoensap
  • 90 g agave siroop
  • Snufje zout

Voedingswaarden

Wat een smaken in deze heerlijke rijstsalade met zwarte bonen, koriander, mango, paprika en tomaat, overgoten met een mango limoendressing. De bonen en de zilvervliesrijst maken deze salade goed vullend. En super makkelijk te maken! 
undefined

Kook de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking. Laat na het koken afkoelen.

Doe de zwarte bonen in een vergiet en spoel af. Laat uitlekken.

Neem vervolgens een grote schaal en combineer de bonen, zilvervliesrijst, ui, groene paprika, tomaat, avocado, mais, 165 g mango blokjes, jalapeño schijfjes en blaadjes koriander.

Doe vervolgens in een blender of keukenmachine de rijst azijn, limoensap, 165 g mango blokjes, agave siroop en gember. Mix totdat je een gladde saus hebt. Dit is de dressing.

Eet smakelijk!

undefined

inline

Bekijk ook...

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.