Turbo Tikka Masala

  • Portie
  • 6 porties
  • Tijd
  • 30 min.
  • Benodigdheden
  • Stoommandje, blender, diepe hapjespan

Ingrediënten


Ingrediënten voor de saus:

  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl hele komijn zaadjes
  • 1 el koriander zaadjes
  • 1 ½ tl Garam Masala
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • 1 ½ tl zout
  • ½ tl gemalen peper
  • ½ tl kaneel
  • 1 el tomatenpuree
  • 50 gram amandelen
  • Duimgroot stuk gember
  • Rode Spaanse peper. Snij de zaadlijsten weg als je niet van pittig houdt. Als dat nog te pittig is voor jouw smaak, gebruik dan een halve peper.
  • 1 blik tomatenblokjes
  • ¾ blik kokosmelk light
  • sap van een halve limoen

Overige ingrediënten:

  • 1 grote bloemkool
  • 265 g bruine linzen uit blik
  • 1 grote of 2 kleinere rode uien
  • 1 grote winterpeen / 2 wortels
  • 1 paprika
  • 1 bakje vega kipstukjes
  • 1 halve limoen
  • Zilvervliesrijst, hoeveelheid naar keuze
  • Optioneel: Verse koriander, sojayoghurt en wat geschaafde amandelen

Voedingswaarden

Dit recept heeft veel ingrediënten, maar grotendeels doe je ze allemaal in de blender voor de saus, daarom blijft ie turbo snel! Kies zelf even hoeveel zilvervliesrijst je erbij maakt. Serveer met een eetlepel sojayoghurt, geschaafde (of gehakte) amandel, wat blaadjes koriander en wat lente ui ringetjes. En doordat je meteen 6 porties hebt kun je het misschien verder in de week nog eens eten. 

undefined


1.     Zet een pan met een laagje water op het vuur en snijd de bloemkool in kleine roosjes van dezelfde grootte. Dan stoomt het gelijkmatig en snel. Zodra het water kookt zet je het stoommandje met de bloemkool voor 8 à 10 minuten in de pan met het kokende water.

 

2.     Bak de kipstukjes in een losse bakpan met olie totdat ze goud gekleurd zijn en er rondom krokant beginnen uit te zien. Zet het apart zodra het klaar is.

 

3.     Terwijl je de rijst opzet, voeg je alle ingrediënten voor de saus toe aan een blenderkan om tot een gladde saus te blenden.

 

4.     Zet een diepe hapjespan op het vuur. Snipper de ui, rasp de wortel en snij de paprika in blokjes. Zodra de pan heet is doe je een paar eetlepels water in de pan en fruit je de ui. Voeg de peen en paprika toe. Blus af met de overgebleven kokosmelk voordat de groenten beginnen aan te bakken.

 

5.     Spoel de linzen af in een vergiet en voeg deze samen met de gaar gestoomde bloemkool en de saus toe aan de grote hapjespan.

 

6.     Dien op in diepe borden naast de rijst en garneer met een eetlepel yoghurt, wat korianderblaadjes, eventueel wat geschaafde amandel, limoensap en evt. een paar ringetjes bosui en eet alsof je in een restaurant zit!


Eet smakelijk!

undefined

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.