Te hoge bloeddruk

Hoge bloeddruk (hypertensie) verhoogt de kans op hart- en vaatziekten. Bij een hoge bloeddruk worden vaak medicijnen voorgeschreven. Het eetpatroon en de leefstijl kunnen echter een grote rol spelen bij het verlagen van de bloeddruk.

Om je bloeddruk te verlagen helpt het onder andere om af te vallen in geval van overgewicht, meer plantaardig te eten (meer groenten, fruit, volkoren producten etc.), matig te zijn met zout en regelmatig te bewegen. Daarnaast zijn er een aantal specifieke voedingsmiddelen die helpen om de bloeddruk te verlagen.

Ik geef je graag een persoonlijk voedingsadvies bij een te hoge bloeddruk. Samen stellen we haalbare doelen op en gaan we aan de slag! Want voeding kan zeker een medicijn zijn! 

Recentelijk ben ik afgestudeerd aan de T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies en heb ik mijn 'Plantbased Nutrition' certificaat behaald. Tijdens deze studie heb ik geleerd hoe je voeding kunt inzetten om o.a. de bloeddruk en het cholesterol te verlagen en om hart- en vaatziekten te voorkomen.

inline

Bekijk hier de aflevering van het AVRO TROS programma 'Dokters van morgen' over het verlagen van je bloedruk met voeding. Binnen 3 weken waren de deelnemers medicatievrij. 

undefinedsojamelk en cholesterol

Sojamelk vs koemelk & hart- en vaatziekten (nieuw onderzoek)

12 september 2022

Bonen of vlees gezonder

De gezondheidsvoordelen van bonen ten opzichte van vlees

19 juni 2022

Lijnzaad gezond

Waarom je elke dag lijnzaad zou moeten eten

16 augustus 2021

suiker in fruit

Zit er teveel suiker in fruit?

29 juli 2021