Behandelingen

Als afgestudeerd diëtist bied ik professionele begeleiding op het gebied van voeding en leefstijl. Geen streng dieet, maar een verandering van leefstijl die je ook op de lange termijn kunt vasthouden.

Begeleiding is mogelijk in het centrum van Monster in het Westland (Zuid Holland). Je kunt mijn diëtistenpraktijk vinden bij logopediepraktijk Peter Helderop in Basisschool de Zeester. Een digitale afspraak via beeldbellen behoort ook tot de mogelijkheden.

Je kunt bij mij o.a. terecht voor voedingsadviezen bij:

"Geen streng dieet, maar een verandering van leefstijl die je ook op de lange termijn kunt vasthouden."

Vegetarisch of vegan

Een volwaardige voeding zonder vlees en vis, of het gebruik van dierlijke producten.

Verantwoord afvallen

Door het veranderen van je leefstijl geleidelijk & duurzaam afvallen. Zonder streng dieet.

Hulp bij emotie-eten

Heeft jouw gevoel teveel invloed op je eetgedrag en staat het jouw ideale gewicht in de weg?

Medisch voedingsadvies

De gezondheid verbeteren door de juiste voeding. Om klachten te verminderen en/of te voorkomen.

Werkwijze

Het intake gesprek

Tijdens het eerste gesprek probeer ik een compleet beeld te krijgen van de persoonlijke situatie, leefstijl, voedingsgewoonten en het beweegpatroon. Daarnaast bespreken we (eventuele) klachten en de gevoelens die daarbij een rol spelen. Aan de hand van jouw wensen en doelstellingen zal ik een aantal praktische adviezen meegeven waarmee je direct aan de slag kunt. Natuurlijk is er ook ruimte om voedingsvragen te bespreken. Het intakegesprek duurt ongeveer een uur.

Met de informatie die ik heb verkregen uit ons intakegesprek ga ik vervolgens aan de slag. Aan de hand van de door mij berekende voedingsanalyse en jouw doelen en wensen maak ik een voedingsschema/voorbeelddagmenu en stel ik adviezen samen. Deze stuur ik vervolgens naar jou per e-mail of post. In de voedingsanalyse kun je zien welke voedingstoffen je voldoende binnen krijgt en waar je nog in kunt verbeteren.

Het vervolgconsult

Hierin coach ik je stapsgewijs naar jouw doelen, en hoe je dit praktisch in kunt passen in je leven. Ook de valkuilen en knelpunten worden besproken en ik geef je handvatten om hiermee om te gaan. Daarnaast krijg je meer kennis over een gezonde voeding. Daarbij vind ik het belangrijk dat een gezonde leefstijl in balans is. En genieten van iets lekkers hoort hier dus ook zeker bij! Zo houd jij je gezonde leefstijl het langste vol en blijft de weg naar je doelen leuk! Een vervolgconsult duurt naar wens 15 of 30 minuten.

Tarieven

Vergoedingen door zorgverzekeraar

Je bezoek aan een diëtist wordt 3 uur per jaar vergoed. Deze kosten gaan echter wel van je eigen risico af. Dus heb je je eigen risico nog niet verbruikt, dan wordt het door je zorgverzekeraar bij jou in rekening gebracht. Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico. Het is mogelijk dat je meer uren vergoed krijgt uit aanvullende verzekeringen.

Diëtistenpraktijk Silla heeft contracten met alle zorgverzekeraars (met uitzondering van CZ, OHRA en Delta Lloyd). Dat houdt in dat de dieetkosten direct met de zorgverzekeraar worden afgehandeld.

Ben je verzekerd bij CZ, OHRA of Delta Lloyd? Na het eerste consult ontvang je van mij een factuur: deze kun je direct indienen bij jouw zorgverzekeraar. Vaak krijg je dan binnen een week 75-100% van de kosten teruggestort.

Ketenzorg

Indien je graag voedingsadvies wil in verband met chronische longziekte (COPD), hart- en vaatziekten of diabetes mellitus kan het zijn dat de behandeling onder de ketenzorg valt. In dat geval wordt het voedingsadvies vergoed vanuit de basisverzekering en hoef je geen eigen risico te betalen.

Verwijsbrief

Bij de meeste zorgverzekeraars is geen verwijsbrief nodig. Ben je verzekerd bij CZ, OHRA, Delta Lloyd of De Friesland? Dan heb je een verwijsbrief van een arts nodig om recht te krijgen op een vergoeding vanuit de zorgverzekeraar.

Losse consulten en pakketten

Je start altijd met een intake consult. Bij de pakketten moeten de vervolgconsulten binnen een tijdsbestek van 6 maanden worden gepland. De pakketten worden voorafgaand aan het traject betaald.

Diëtistenpraktijk Silla
Wordt vergoed door:
AnderzorgAvéro AchmeaDSW ZorgverzekeraarFBTOIZZ ZorgverzekeraarMenzisUnivéVGZZilveren KruisAevitae (ASR)Aevitae (Avéro Achmea)Aevitae (VGZ)Avéro Achmea (via Aevitae)AzivoAZVZBewuztDe AmersfoortseDe Friesland ZorgverzekeraarDe GoudseDitzoHollandZorgIk!Interpolis ZorgActiefInTwenteIZA ZorgverzekeraarKettlitz Wulfse VerzekeringenKiemer ZorgverzekeraarONVZOZF AchmeaPMA zorgverzekeringPNOzorgPro LifePromovendumSalland ZorgDirectSalland zorgverzekeringenStad Holland ZorgverzekeraarTurien & Co (Avéro Achmea)UnitedConsumers (VGZ)VvAA zorgverzekeringYouCareZEKURZieZo van Zilveren KruisZorg en ZekerheidZorgverzekeraar UMC

Los intakegesprek €93

 • (Online) intake gesprek van 60 minuten
 • Voedingsanalyse
 • Persoonlijk voedingsadvies
 • Voorbeelddagmenu
 • Optioneel: Bodyscan (botmassa, vetmassa, spiermassa etc.)
 • Advies, menu en voedingsanalyse helder uitgewerkt en nagestuurd per e-mail

Los vervolgconsult €31

 • (Online) gesprek van 30 minuten
 • Persoonlijke coaching & stappenplan voor het behalen van jouw doelen
 • De adviezen en persoonlijke doelen per consult helder uitgewerkt en nagestuurd per e-mail

Pakket 2 €430

 • (Online) intake gesprek van 60 minuten
 • 8 x een (online) vervolgconsult van 30 minuten
 • Onbeperkt fitness en toegang tot alle groepslessen bij Health & Fit Sports (voor 3 maanden)