Linzen Bolognese pastasaus

  • Portie
  • 5 porties
  • Tijd
  • 30 min.
  • Benodigdheden
  • keukenmachine

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 2 stelen bleekselderij
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 wortel grof in stukken gesneden
  • 1 el olie
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 4 el tomatenpuree
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 el miso pasta
  • 2 pakjes tomatenblokjes á 400 g
  • 240 ml rode wijn
  • 2 blikken á 400 g bruine linzen

  • Volkoren pasta (kies zelf een hoeveelheid)
  • Evt. wat verse basilicum als topping
  • Evt. wat gebakken champignons als topping
  • Evt. wat edelgistvlokken als topping

Voedingswaarden

Deze pasta saus is super gezond en makkelijk klaar te maken. Met lekker veel linzen! Als je geen miso pasta in huis hebt zou je deze ook eventueel kunnen vervangen door wat sojasaus. Miso kun je tegenwoordig ook bij de Jumbo of Albert Heijn kopen. 
Kies als topping wat gebakken champignons, of bak een andere groenten op met wat peper en zout. Wat edelgistvlokken erover en klaar! Of maak deze plantaardige kaas (heel easy).
Dit recept is voldoende voor 5 porties. Wat je over houdt kun je makkelijk invriezen voor een later moment! De volkorenpasta is niet meegerekend in de voedingswaarden. 

undefined

Doe de ui, bleekselderij, knoflook en de wortel in een keukenmachine en blend totdat alles fijn gehakt is.

Pak een grote hapjes pan en zet deze op middelhoog vuur. Doe een klein beetje olie (of water of water + olie) in de pan, en voeg de fijngehakte groenten toe uit de keukenmachine. Bak voor 4 tot 5 minuten of totdat ze zacht zijn.  

Voeg dan de Italiaanse kruiden, tomatenpuree en het peper en zout toe. Bak voor een paar minuutjes en voeg dan de miso, tomatenblokjes en de wijn toe. Zet dan het vuur laag en doe een deksel op de pan.  

Laat 20 minuutjes stoven op laag vuur.  

Zet na 10 minuten stoven in een andere pan de volkorenpasta op het vuur. En bak de champignons wanneer je die erop wilt hebben. Breng de champignons op smaak met wat peper en zout. 

Voeg dan de linzen toe aan de gestoofde groenten en roer een paar minuten om zodat alles warm is.

Eet smakelijk!

inline

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.