Plantaardige Parmegan kaas

  • Portie
  • 10 porties
  • Tijd
  • 5 min.
  • Benodigdheden
  • keukenmachine of blender

Ingrediënten

  • 60 g macadamia noten
  • 60 g cashewnoten
  • 30 g edelgistvlokken
  • 1/2 tl zout

Voedingswaarden

Zelf strooikaas maken van noten hoeft niet moeilijk te zijn. Het recept is voldoende voor 10 porties van 15 gram. Dat is ongeveer 1,5 eetlepel. 
Waarom plantaardig? Meer vezels (darmflora blij😀🎉 ), minder verzadigd vet (je aderen en cholesterol blij😄🎉) en meer bio-actieve stoffen, zoals bijvoorbeeld carotenoïden (luteïne), bioflavonoïden (catechinen) en fytosterolen (je hele gezondheid blij😊🎉 ).


undefined

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine of blender. Mix tot een fijne structuur. Klaar! 

undefined

Bekijk ook...

Kikkererwten pannenkoekjes met spinazie

Kikkererwten pannenkoekjes met spinazie

Eiwitrijk, vezelrijk & vol met mineralen deze pannenkoekjes, beleg met wat je lekker vindt!

Polenta met tempeh bolognese

Polenta met tempeh bolognese

Heerlijk warme polenta met hartige bolognese saus met tempeh en tomaat

Aziatische Veggie Bowl

Aziatische Veggie Bowl

Snel klaar en toch super gezond! Met edamame, spinazie en zilvervliesrijst.

Hallo, leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.

Diëtistenpraktijk Silla wordt vergoed door: