Kurkuma latte

  • 1 portie
  • 5 min.

Ingrediënten

  • 200 ml amandelmelk
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 2 plakken verse gember
  • 1 tl agavesiroop
  • 1/4 tl kaneelpoeder
  • snufje zwarte peper

Voedingswaarden

Kurkuma heeft al in zoveel onderzoeken aangetoond ontstekingsremmend te zijn. Het heeft mogelijk een krachtige werking tegen hersenziekten, kanker en longziekten. En voor reuma patiënten kan het veel belovend zijn! Lees hier waarom. Redenen nog om kurkuma regelmatig te verwerken in je maaltijden, bijvoorbeeld in een soep of curry. Of in een latte! Voeg altijd wat zwarte peper toe om de opname te bevorderen. 

undefined

Doe alle ingrediënten in een pannetje en verwarm op middelhoog vuur. Wanneer het bijna gaat koken giet je het in een glas. Verwijder de plakjes gember.

Je kunt het een beetje opschuimen als je dat lekker vindt.

Bekijk ook...

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.