act

Het keuzepunt

Heb je nog geen blijvende manier gevonden om je gedrag te veranderen? Met acceptance and commitment training reik ik jou tools aan om je gedrag op een duurzame manier blijvend te veranderen.


Wist je dat we per dag 35.000 keuzes maken? En dat 95% van die keuzes op de automatische piloot gaat? Met ACT halen we de automatische piloot er wat uit. Zodat jij vaker kan kiezen wat jij diep van binnen belangrijk vindt. 


Keuzes 

Elke keuze die je maakt brengt je:

1. Dichter bij de dingen die je belangrijk vindt in het leven en de persoon die je graag wilt zijn (we noemen dit heenbewegingen)

OF

2. Juist verder weg van wat je belangrijk vindt in het leven en de persoon die je wilt zijn (we noemen dit wegbewegingen).

undefined

Hoe gedachten keuzes kunnen bepalen

Voorbeeld van gisteravond;
Ik heb zo'n mooi roeiapparaat boven staan. En na een aantal weken niet te hebben geroeid wilde ik toch echt weer starten.

Mijn brein vertelde me (voor de zoveelste keer): 'Je kan morgen ook wel weer starten', 'Je bent nu te moe', 'die legging zit in de was', 'misschien eerst het kamertje opruimen voordat je lekker kan roeien'.

Als ik me door deze gedachten en gevoelens vast had laten haken, als ik er naar geluisterd had, dan kan ik je garanderen dat ik heel snel weer op de bank had gezeten en B&B vol liefde had gekeken.

En dit had natuurlijk wel echt super fijn gevoeld, op de korte termijn. Maar op de lange termijn, zou ik me niet gedragen naar de persoon die ik graag wil zijn: iemand die fit zijn belangrijk vindt.

In deze situatie lukte me het om een heenbeweging te maken. Ik kon naar boven halen wat voor mij in die situatie belangrijk was. Het bewegen van mijn lichaam, mezelf uitdagen, en conditie opbouwen.

Ik dacht eraan hoe trots ik zou zijn over 15 minuten als ik ondanks het ongemak en de weerstand tóch had geroeid.

Die trotsheid zou zeker niet gaan komen als ik op de bank zou ploffen met B&B vol liefde zonder eerst te roeien.

Heenbewegingen

Mijn punt is: Heenbewegingen kunnen best moeilijk zijn. En ons brein is waanzinnig scherp en weet precies welke gedachten hij moet maken om er voor te zorgen dat we blijven hangen in wegbewegingen.
De beste excuses komen dan op. Het probleem is, als we in de wegbewegingen blijven hangen, raken we beetje bij beetje steeds verder weg van wat we belangrijk vinden..

Met #acceptanceandcommitmenttraining help ik je verder! Ik geef je handvaten om je los te maken van 'niet werkbare' gedachten zodat je vaker heenbewegingen kunt gaan maken. 


Wil je samen aan de slag? Maak dan nu (vrijblijvend) een afspraak.