Rooster
de pompoenpitten en de zonnebloempitten in een droge koekenpan. Als de
pompoenpitten poppen zijn ze klaar. Strooi ze op een bord om af te koelen. Rooster de sesamzaadjes en houd deze apart.
Check of de dadels pitten hebben, verwijder deze. Doe de dadels met de abrikozen in de keukenmachine en maal ze totdat er een soort bal ontstaat.
Voeg dan de kokosrasp en havermout toe aan de keukenmachine en maal 30 seconden. Vervolgens voeg je de lijnzaad toe en maal je nog een aantal seconden.
Pak een ovenschaal (of andere schaal) en druk hierin het mengsel plat (zie foto’s hieronder). Dit kan met een lepel of gewoon met je handen. Vorm het in een rechthoek of vierkant, zo’n 2 á 3 cm hoog. Als laatste druk je de sesamzaadjes in de reep.
Laat 30 minuten in de vriezer hard worden. Snijd dan het geheel in 8 kleine repen, en bewaar de repen in de koelkast (of gewoon in de vriezer).
De ingrediënten
Doe de abrikozen en dadels in de keukenmachine en maal tot een bal.
Rooster de pompoen- en zonnebloempitten
De rest van de ingrediënten in de keukenmachine malen (excl. de sesamzaadjes).
Druk het geheel goed aan in een ovenschaal
Druk de sesamzaadjes erin
30 minuutjes in de vriezer... en snijd dan de repen. Je kunt ze bewaren in de vriezer.
Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.
Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!
Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.