Yoghurt met viergranen vlokken, pecannoten en vijgen

  • Portie
  • 1 portie
  • Tijd
  • 15 min.
  • Benodigdheden
  • Bakplaat, bakpapier.

Ingrediënten

  • 1 grote rijpe vijg
  • 150 g (soja)yoghurt
  • 30 g viergranen vlokken (Bv. van Smaakt)
  • ½ el agavesiroop/honing
  • 15 g pecannoten
  • Kaneel

Voedingswaarden

Dit lekkere ontbijtje maakte ik met de viergranen vlokken van het merk Smaakt met daarin rogge, tarwe, haver en gerst. Je kunt dit merk vinden in het bio schap in de supermarkt. Natuurlijk kun je ook havervlokken gebruiken of muesli. 
Door het roosteren in de oven krijgen de vijgen een nóg zoetere smaak. De geroosterde pecannoten maken dit ontbijtje heerlijk krokant! 


Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Strooi de pecannoten hierover uit. Rooster deze vervolgens 5 minuten in de oven.

Snijd vervolgens de vijg in 8 partjes.  

Haal de peccannoten na de 5 minuten uit de oven. En laat even afkoelen.

Leg de vijgen op dezelfde bakplaat en bak 10 minuutjes in de oven.  

Laat ook even de vijgen wat afkoelen.

Vul dan het glas met de helft van de yoghurt. Strooi dan de helft van de vlokken, vijgen en peccannoten erop. Doe daar een beetje kaneel en agavesiroop/honing eroverheen.   

Dan weer een laagje yoghurt. En het restant van de vlokken, vijgen en peccannoten. Maak weer af met wat kaneel en agavesiroop/honing.  

Eet smakelijk!


Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.