Wraps gevuld met witte bonen, avocado en spinazie

  • 2 personen
  • 20 min. bereidingstijd
  • pureestamper, vergiet

Ingrediënten

  • 1 tl olijfolie
  • 400 g witte bonen (uit glas)
  • 1 el sojasaus (met minder zout)
  • 1 el witte balsamico azijn
  • 1 avocado
  • 2 el limoensap
  • Handje verse koriander
  • 0,5 tl knoflookpoeder
  • 0,5 tl gerookte paprikapoeder
  • 0,5 tl paprikapoeder mild
  • snufje chilipeper of cayennepeper
  • ½ tl uienpoeder
  • peper
  • 4 stuks No Fairytales wortel wraps
  • 1 of 2 tomaten
  • 3 handjes verse spinazie

Voedingswaarden

Deze wraps zijn ideaal als je weinig tijd hebt maar wel gezond wil eten. Met deze wraps heb je namelijk al de helft van je vezelinname binnen en een groot deel van je eiwitten. Een recept waar ik van hou! Telkens verbaas ik me over de smaak. Hoe zo'n simpel recept lekker kan zijn. Deze wraps zijn ook heel geschikt om mee te nemen naar school of werk. Voor het avondeten heb ik aan 2 wraps echt voldoende! 

Ik heb wraps gebruikt van No Fairytales omdat daar nog wat extra groenten in zijn verwerkt en omdat deze wat calorie armer zijn, maar een andere wrap, zoals bijvoorbeeld een volkoren wrap is ook mogelijk natuurlijk. Eventueel kun je de witte bonen vervangen voor kikkererwten. En als je niet van koriander houdt, dan kun je peterselie gebruiken. De aangegeven voedingswaarden zijn per 2 wraps. Scroll naar beneden voor het bewijsmateriaal---> echt makkelijk!


Spoel de witte bonen af in een vergiet. Laat ze even uitlekken. Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de bonen aan de pan toe en bak ze een heel klein beetje aan. Doe dan de sojasaus erbij en roer totdat het verdampt is. Voeg vervolgens de witte balsamico azijn toe en roer weer totdat het verdampt is. Haal dan de pan van het vuur. Gebruik een pureestamper om de bonnen in de pan plat te stampen. 

Snijd de avocado en schep het vruchtvlees in een grote schaal. Stamp ook de avocado totdat er geen grote stukken meer inzitten. 

Voeg vervolgens de gestampte bonen, limoensap, koriander, knoflookpoeder, paprikapoeder, uienpoeder en een snuf cayenne of chilipeper (erg pittig!) eraan toe. Roer goed door en voeg peper toe naar smaak.

Smeer een wrap in met het avocado-bonenmengsel. Voeg vervolgens wat spinazie toe en wat dungesneden tomaat. Rol de wrap op. Eet smakelijk!








Bekijk ook...

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.