Volkoren noedels met zwarte bonensaus & oesterzwammen

  • Portie
  • 3 behoorlijk grote porties
  • Tijd
  • 20 min.
  • Benodigdheden
  • keukenmachine of blender

Ingrediënten

  • 200 g volkoren noedels
  • 2 blikjes zwarte bonen á 400 g
  • 1-2 teentje knoflook
  • Verse gember duimgroot
  • ½ bouillonblokje
  • 3 el sojasaus (natriumarm)
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 tl witte wijn azijn
  • 400 ml kokosmelk 6% vet
  • 1 wortel
  • 175 g oesterzwammen
  • 1 rode paprika
  • 150 g sugarsnaps
  • 1 lente ui
  • 1 verse rode peper
  • 1 el olie
  • Sap van ½ limoen

Voedingswaarden

I know.. deze foto's zijn niet al te best. Maar het is wél heel lekker en daarom moest het wel op de website. Boordevol vezels en eiwitten voor een vol en voldaan gevoel. En nog snel klaar ook! 

undefined

Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Maak ondertussen de saus door de zwarte bonen af te gieten en om te spoelen in een vergiet.  

Pel de knoflook en schil de gember, doe deze vervolgens in de keukenmachine (of gebruik een blender). Doe ook de volgende ingrediënten erbij: de helft van de zwarte bonen, 1 groenten bouillonblokje, 3 el sojasaus, 1 el ahornsiroop, 1 tl witte wijn azijn en 400 ml kokosmelk. Blend tot een gladde massa.  

Rasp de wortel. Snijd de oesterzwammen en paprika in stukjes. Snijd elke sugarsnap in drieën. Snijd de lente-ui en rode peper in ringetjes. Pak een hapjespan, maak wat olie warm en doe wat je net hebt gesneden erin. Roer goed om, 2 minuten op hoog vuur.  

Doe dan de helft van de gladde saus uit de keukenmachine in de hapjespan. Bak 1 minuut mee.  

Doe dan de gekookte noedels, de overgebleven helft van de zwarte bonen en de resterende saus in de hapjespan. Knijp de helft van de limoen erboven uit. Roer goed door totdat alles warm is.  

Eet smakelijk!

undefined

Bekijk ook...

Gezondere brownies van zwarte bonen met een beetje peper

Gezondere brownies van zwarte bonen met een beetje peper

Makkelijk te maken en een stuk gezonder dan de normale brownie. Met een pittige twist!

1 pans pasta met broccoli, paprika, Parmezaanse kaas en champignons

1 pans pasta met broccoli, paprika, Parmezaanse kaas en champignons

Snijden, gooi alles in de pan, 10 minuten koken... KLAAR.

Yoghurt met viergranen vlokken, pecannoten en vijgen

Yoghurt met viergranen vlokken, pecannoten en vijgen

Gezond en vullend ontbijtje met vier soorten granen.

Hallo, leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.

Diëtistenpraktijk Silla wordt vergoed door: