Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Schil de pompoen, en snijd in kleine blokjes. Zet vervolgens een pannetje op het vuur en kook de pompoen 15 minuten.
Zet een pan op met de spinazie, laat rustig ontdooien op laag vuur.
Snijd ondertussen de ui en de champignons fijn. Fruit in een pannetje de ui met de olie, voeg de champignons toe en pers de knoflook uit in de pan. Voeg de teriyaki saus toe, roer goed door. Breng op smaak met peper.
Voeg de nootmuskaat toe aan de spinazie, en wat peper.
Pak de ovenschaal en vul hem met de gekookte pompoen en de aardappels. Giet de ontdooide spinazie eroverheen. En als laatste de champignons met ui.
Doe 15 minuten in de oven. Haal de schaal er dan uit en garneer met de peterselie.
De boodschapjes, de knoflook ben ik vergeten op de foto te zetten.
Pompoen koken
Spinazie laten ontdooien op laag vuur
Snijd de ui en de champignons
Fruit de ui samen met de champignons, pers de knoflook uit in de pan. En voeg de teriyaki saus toe. Breng op smaak met peper.
Vul de ovenschaal eerst met de pompoen en de aardappels, dan de spinazie, en eindig met de champignons en ui.
15 minuutjes in de oven en klaar. Garneer met peterselie.
Eet smakelijk!
Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.
Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!
Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.