Super snelle spinaziesoep met basilicum en pistache

  • Portie
  • 1 portie
  • Tijd
  • 10 min.
  • Benodigdheden
  • blender, keukenmachine

Ingrediënten

  • 125 g verse spinazie
  • 10 g verse basilicum
  • 2 el gistvlokken
  • ½ el Italiaanse kruiden
  • ½ teentje knoflook
  • ½ bouillon blokje met minder zout
  • 15 g pistache noten
  • 300 ml water

Voedingswaarden

Tijdens de wat koudere maanden vind ik het super lekker om wat warms te hebben bij m'n lunch. Deze soep is supersnel klaar en heerlijk op smaak. En zo heb ik hoppa, snel 125 g groene bladgroenten binnen. 
Dit recept is een variatie op het recept wat ik ooit zag bij collega diëtist Lisa Steltenpool. In dat recept werd de soep op smaak gemaakt met vegan pesto en Provencaalse kruiden. Ik maakte hierop mijn eigen variatie met Italiaanse kruiden, gistvlokken en verse basilicum. 

undefined 

Zet een pannetje op het vuur met de 300 ml water en los hierin het bouillonblokje in op. Zorg dat het water heel heet is. Maar niet kokend, misschien kan je blender dat namelijk niet aan.

Doe alle ingrediënten (knoflook, kruiden, basilicum, spinazie, gistvlokken, pistache) in een blender of keukenmachine, giet de bouillon erbij en blend totdat je een gladde soep hebt.

Eventueel kun je de soep nog even opwarmen in het pannetje als het teveel is afgekoeld. Voor de foto heb ik wat pistache noten gehakt ter garnering.  

Eet smakelijk!

undefined

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.