Super makkelijke linzencurry

  • 2 grote porties
  • 20 minuten

Ingrediƫnten

  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 300 g (cherry)tomaat, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 265 g bruine linzen uit blik
  • 4-5 grote handen spinazie
  • 400 ml kokosmelk light
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 el citroensap
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl komijn
  • 1 tl koriander
  • 2 tl Garam Masala
  • 1 el kerrie

Voedingswaarden

Gezond eten hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Deze linzencurry zet je binnen 20 minuten op tafel. Maak er nog wat zilvervliesrijst, zoete aardappel of quinoa bij! 

undefined

Verhit wat water (of olie) in de pan en fruit de ui en de knoflook. Roerbak een aantal minuten en voeg dan de blokjes paprika toe.  

Roerbak nog een aantal minuten en voeg dan de, kruiden, de kokosmelk en de tomatenpuree toe. Weer even roeren.  

Voeg als laatste de tomaatjes, citroensap, spinazie en linzen toe. Laat 10 minuten pruttelen en klaar!  

Maak er quinoa, zilvervliesrijst, zoete aardappel of aardappel bij!

undefined

Bekijk ook...

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diƫtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.