Spinazie curry met witte kaasblokjes

  • Portie
  • 2 personen
  • Tijd
  • 15 min.
  • Benodigdheden

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 400 g spinazie a la crème met Alpro
  • 150 g verse spinazie
  • 100 g Violife Greek White (vegan) of witte kaas/feta
  • 1,5 el kerriepoeder
  • 0,5 el kurkuma
  • wat chilivlokken
  • 1 naanbrood knoflook koriander

Voedingswaarden


Verwarm de oven voor en bereid het naanbrood zoals op de verpakking staat aangegeven.

Snijd de ui in parten en de tomaten in blokjes. Verhit de olijfolie in een hapjespan. Pers de knoflook in de pan, en fruit de ui. Voeg de tomaten eraan toe. Roerbak het geheel 1 minuutje. 

Schep dan de verse spinazie erbij en laat slinken. Voeg daarna de diepvries spinazie eraan toe. Als het geheel is ontdooid kun je de kerrie, kurkuma en een klein beetje chilivlokken eraan toevoegen (pas op: pittig!).

Snijd de Violife, feta of witte kaas in blokjes. Als het naanbrood klaar is zet dan de pan met curry op tafel. Voeg als allerlaatste de witte kaas toe aan de pan, strooi het over de curry heen. Probeer dan zo min mogelijk te roeren, omdat het anders wegsmelt. Eet het lekker met een halve naan! 

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.