Cannellini bonen met boerenkool

  • 2 porties
  • 25 min.

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie of water
  • 2 rode uien, 1 gesnipperd en 1 in maantjes
  • 2 knoflookteentjes, geperst
  • 1 blik tomatenblokjes, 400 g
  • 1 ½ el tomatenpuree (klein blikje)
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl zwarte peper
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 1 blik cannellini bonen, 250 g
  • 3 grote handen boerenkool
  • Optioneel: bosje verse peterselie fijngesneden

Voedingswaarden

De combi van boerenkool, tomaat en cannellini bonen maakt dit maaltje goed voedzaam. Vol ijzer, calcium, zink en foliumzuur. De kruiden maken het heerlijk op smaak. Ennnnn super snel klaar! De voedingswaarde is berekend zonder quinoa/rijst en per persoon.

undefined

Verhit een hapjespan. Doe hier de olijfolie of water in en laat warm worden.  

Voeg de ui en de geperste knoflook toe en roerbak even zodat het glazig wordt.

Voeg dan de tomatenblokjes, tomatenpuree en kruiden toe en roerbak een aantal minuten.  

Voeg dan de bonen en de boerenkool toe en roerbak nog 10-15 minuten.

Serveer eventueel met gehakte verse peterselie, gekookte zilvervliesrijst of quinoa.

undefined

Bekijk ook...

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.