Spaghetti met tomatenroomsaus en groenten

  • Portie
  • 2 personen
  • Tijd
  • 15 min.
  • Benodigdheden

Ingrediënten

  • 150 g gezeefde tomaten / passata di pomodoro
  • 250 g cherry tomaatjes
  • 200 g verse spinazie
  • 1 tl paprikapoeder mild
  • 1 rode ui
  • ¾ courgette
  • 60 g hummus
  • 120 g volkoren spaghetti

Voedingswaarden

Super eenvoudig en snel klaar. Deze spaghetti met superveel groenten. De saus is op basis van gezeefde tomaten en hummus. Een hele simpele combi waar ik vooraf niet zo veel van verwachtte.. Maar dit is toch lekker!! 

Kook de spaghetti zoals aangegeven staat op de verpakking. Snijd de courgette en de ui in kleine blokjes.  

Fruit vervolgens de ui en de courgette met een beetje olie in de pan. Doe daarna de spinazie erbij, en roerbak even tot het slinkt.  

Halveer de cherrytomaatjes. Doe ze in de pan samen met de gezeefde tomaten en de hummus. Roer een paar minuutjes goed om. Doe de paprikapoeder erbij. 

Giet de spaghetti af en voeg toe aan het groenten mengsel. Schep om. En schep daarna op je bord! 

Eet smakelijk!

 

 


Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.