Salade met gerst, spinazie, nectarines en frambozendressing

  • Portie
  • 2 porties
  • Tijd
  • 30 min.
  • Benodigdheden
  • Oven, bakplaat, blender en zeef

Ingrediënten

  • 80 g spinazie
  • 250 g gekookte gerst of zilvervliesrijst
  • 2 el pijnboompitten
  • 160 g kikkererwten uit blik
  • 4 nectarines
  • Snufje paprikapoeder

Voor dressing:

  • 100 g frambozen uit de vriezer, of vers
  • 2 el balsamico azijn
  • Sap van 1 limoen (of 2 el uit een flesje)
  • 1 tl verse gember
  • Zout en peper naar smaak

Voedingswaarden

De frambozendressing van deze salade is zooooo lekker! En dan kikkererwten als croutons.. En een goede portie bladgroenten. Eventueel kun je de dressing ook maken met bramen. En natuurlijk naar smaak zelf meer groenten toevoegen. Of ander fruit! Peer lijkt me ook lekker hierin! Heb je geen gerst? Gebruik dan zilvervliesrijst of quinoa.
Voedingswaarde (wanneer je een account hebt kun je dat zien) per persoon. 

undefined

1.     Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Spoel de kikkererwten af in een vergiet. Doe ze dan in een schaaltje en schep ze om met wat paprikapoeder. Doe ze op de bakplaat en bak ze in 20 minuten krokant in de oven.

2.     Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.

3.     Maak de dressing door alle ingrediënten voor de dressing in een blender te doen. Druk het door een zeef om de pitjes te verwijderen.

4.     Combineer alle ingrediënten voor de salade en serveer met de geroosterde kikkererwten, pijnboompitjes en de dressing. 

undefined

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.