Sajoer boontjes

  • 2 personen
  • 30 min. bereidingstijd
  • Staafmixer of keukenmachine

Ingrediënten

  • 450 g sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl ketjap
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 tl sambal
  • 1 tl korianderzaad
  • 125 ml water
  • ½ blokje groentebouillon minder zout
  • 75 ml kokosmelk

Voedingswaarden

Een heerlijk groentegerecht voor bij je zilvervliesrijst of aardappels. Misschien ken je dit gerecht wel van Conimex, maar je kunt het dus makkelijk zelf maken (en dan is het ook nog eens gezonder). Als je sperziebonen uit de vriezer gebruikt bespaar je meer tijd omdat je hiervan de uiteinden niet meer hoeft te verwijderen. Van origine is dit recept van Pauline's Keuken, maar ik heb het wat aangepast omdat bij mij telkens de boontjes niet gaar werden. 


Snijd de uiteinden van de sperziebonen af, en snijd ze doormidden. Als je boontjes uit de diepvries gebruikt dan hoef je dit natuurlijk niet te doen. 

Kook de boontjes ongeveer 10 minuten. Maak ondertussen de bouillon van het water en een half bouillonblokje.  

Doe de ui, knoflook, ketjap, sambal, korianderzaad en gemberpoeder in de keukenmachine en maak er een pasta van.  

Doe de pasta in een hapjespan of wokpan en voeg de gekookte boontjes toe. Giet vervolgens de bouillon en kokosmelk erbij en stoof nog ongeveer 8-10 minuten totdat de boontjes gaar zijn (en ze niet meer piepen tussen je tandenJ). Als er te weinig vocht in de pan zit om goed te stoven, voeg dan nog wat water toe. 

Serveer op tafel met een aardappeltje of zilvervliesrijst.

Bekijk ook...

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.