Roze granola

  • 10 porties van 30 g
  • 10 min. voorbereiden
  • 20 min. wachttijd in oven
  • Bakplaat, bakpapier, zeef, keukenmachine of blender.

Ingrediënten

  • 190 g havervlokken
  • 70 g boekweit
  • 15 g lijnzaad
  • 15 g pompoenpitten
  • 15 zonnebloempitten
  • 15 g hazelnoten
  • 1,5 el kokosolie
  • 3 el agavesiroop of honing
  • 250 g bevroren frambozen

Voedingswaarden

Dit ziet er toch super leuk uit! Pink! Dit recept is voldoende voor 10 porties. Bewaar in een afgesloten pot voor 10 dagen een lekker ontbijt.


Laat de frambozen even een half uur ontdooien op een bord.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. En bereid een bakplaat voor met een vel bakpapier.

Meng in een grote kom alle ingrediënten, behalve de honing/agavesiroop, frambozen en de kokosolie.  

Maak de kokosolie vloeibaar in een pannetje. Laat het niet koken.  

Houd een paar frambozen apart voor garnering. Blend de rest van de frambozen in de blender tot een sap. Duw vervolgens het sap door een zeef met een pollepel of lepel, zodat de zaadjes achter blijven.  

Meng de gesmolten kokosolie en agavesiroop/honing met de andere ingrediënten in de kom en doe daar ook het frambozensap bij. Even goed doorroeren.  

Stort uit over de bakplaat. Bak voor ongeveer 20 minuten in de oven. Schep om de paar minuten even om en houd goed in de gaten. Het zou natuurlijk jammer zijn als het verbrandt.  

Laat even een half uur afkoelen en klaar is kees! Bewaar de overige porties in een afgesloten pot.


Het mengsel voordat het de oven in gaat


En klaar! 

Bekijk ook...

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.