Romige zwarte bonen quesadilla's

  • Portie
  • 1 quesadilla p.p.
  • Tijd
  • 40 min.
  • Benodigdheden
  • blender

Ingrediënten

  • 6 xl volkoren tortilla’s (Jumbo)
  • 2 blikjes zwarte bonen á 400 g
  • 6 bosuitjes
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 350 g cherrytomaten
  • 1 glazen potje mais á 340 g
  • Rode peper
  • Sap van 1 limoen
  • 1 el komijnpoeder
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • Snufje kaneel
  • Gemalen peper naar smaak
  • 2 tl gemalen koriander
  • Snufje zout
  • 2 el sojasaus natriumarm
  • 15 g verse koriander
  • Optioneel: Klein blikje La Morena Chipotle peper in adobo saus (AH)

Voor de cashew ‘kaassaus’

  • 200 g cashewnoten ongebrand & ongezouten (voor de kaassaus)
  • 150 ml soja- of havermelk (voor de kaassaus)
  • ½ tl knoflookpoeder (voor de kaassaus)
  • 1 tl citroensap (voor de kaassaus)
  • ½ tl zout (voor de kaassaus)

Voedingswaarden

In het weekend maakt mijn man graag deze quesadilla's. Al meerdere keren had ik me voorgenomen om ze eens op de website te zetten. Want ze zijn echt zo lekker! Maar telkens voordat ik ze kon fotograferen waren ze op.. Eindelijk is het me een keer gelukt om er 1 te bewaren voor de foto. Dit recept is voldoende voor 6 quesadilla's. De chipotle pepers zijn optioneel, maar volgens de chef geven deze pepertjes een waanzinnig aanvullende smaakervaring die je niet mag missen.. 

1 quesadilla per persoon is eigenlijk wel voldoende. De voedingswaarden zijn dan ook per quesadilla. Wij bewaren wat over blijft altijd voor de dag erna tijdens de lunch. Maak er lekkere guacamole en/of een salade bij! 

undefined

Kook ongeveer 1 liter water in een pannetje. Haal van het vuur wanneer het kookt. En week hierin de cashewnoten 5 min. (zet dus niet terug op het vuur).  

Snijd de rode ui en de peper fijn. Snijd de paprika in stukjes. Zet alvast een pan op middelhoog vuur, doe 3 el water in de pan. Bak de ui, peper en paprika in de pan met het water. Ongeveer 2-3 minuten. Snijd vervolgens de bosui in ringetjes. Haal uit het blikje met chipotle pepers 2 kleine pepertjes en hak deze fijn (optioneel). Voeg dan de chipotle met de bosui, kruiden, sojasaus, limoensap en zout toe in de pan, en bak een minuutje.  

Giet de bonen en de mais uit het blik/glazen pot en spoel om in een vergiet en laat even uitlekken. Voeg de mais en bonen toe aan de pan.  

Giet je cashewnoten af en spoel ze af in een vergiet. Doe ze dan in een blender met het zout, citroensap, plantaardige melk knoflook en het zout om er een plantaardige kaassaus van te maken. 

Terwijl de blender er een gladde 'kaas' saus van aan het maken is, snijd je de cherrytomaten in vieren en snijd de koriander fijn. De steeltjes kun je mee hakken.  

Voeg dan de cherrytomaatjes en de koriander toe aan de pan, roer goed door. Doe dan de inhoud van de pan in een grote kom.   

Pak dan de tortilla en verdeel de cashewsaus over de gehele tortilla. Ongeveer 4 of 5 eetlepels saus per tortilla.

Dan is het tijd om de tortilla te beleggen met de groenten. Beleg slechts de helft van de tortilla. En vouw vervolgens 1 x dubbel.   

Maak de pan even schoon, eventueel gewoon even met wat keukenrol. Zodat je de quesadilla's hierin kunt bakken.  

Vet de pan een beetje in met een kwastje met olijfolie. En bak de dubbelgevouwen quesadilla in de pan. Draai om en bak de andere kant. Het is een uitdaging om er niets uit te laten vallen. Duw eventueel met een lepel de inhoud weer terug in de quesadilla. 

Snijd in stukken of serveer in z’n geheel. Serveer met wat guacamole en/of een salade.  

Eet smakelijk!

undefined

undefined

inline

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.