Pak een hoge pan en breng hierin 1,5 liter water aan de kook. En los hier de bouillonblokjes in op. Snijd ondertussen de pompoen in blokjes. Snijd de uien in dezelfde grootte.
Verhit wat olie in een hapjespan en voeg de kruiden hieraan toe. Bak eventjes aan en voeg daarna de ui toe. Pers de knoflook boven de pan uit.
Bak dit even een paar minuutjes mee en voeg daarna de pompoenblokjes, de tomatenpuree en de linzen toe. Bak dit even kort aan en doe daarna de bouillon erbij.
Wanneer het nog wat te dik is voeg dan nog wat kraanwater toe.
Kook 20 minuten. Pureer dan de soep en roer dan de room erin. Eet smakelijk!
Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.
Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!
Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.