Rijstsalade met veldsla, avocado, radijs, edamame, komkommer en pistache

  • Portie
  • 2 personen
  • Tijd
  • 20 min.
  • Benodigdheden

Ingrediënten

  • 100 g zilvervliesrijst
  • 85 g veldsla
  • 30 g pistachenoten (ongezouten)
  • ½ komkommer
  • 1 bosje radijs (10-15 stuks)
  • 1 kleine avocado
  • 1 blikje edamame bonen (130 g uitlekgewicht)
  • 2 el sojasaus (minder zout)
  • ½ el mayonaise (Bv. Remia Mayolijn)
  • Wasabi naar smaak

Voedingswaarden

Al een tijdje een favoriet sinds een vriendin mij dit serveerde!  Een fijne salade die snel klaar is en makkelijk is mee te nemen. Bij meenemen, houd dan de pistachenoten apart, anders worden ze papperig. De dressing met pittige wasabi en sojasaus maakt het helemaal af. Heerlijk! En.. dagelijkse portie noten, dagelijkse portie peulvruchten: CHECK!


Zet een pannetje op het vuur en kook de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking. Laat afkoelen. 

Was de radijs en snijd deze in plakjes of blokjes. Snijd de komkommer in blokjes. Doe de edamame boontjes in een vergiet en spoel deze af, laat uitlekken.  

Pel de pistachenoten. Snijd de avocado in blokjes.  

Maak een dressing van de sojasaus, mayonaise en wasabi. Proef even of je het lekker vindt.  

Doe alle ingrediënten bij elkaar op een bord, serveer de dressing ernaast. 

Eet smakelijk!


De ingrediënten, met de dressing al gemaakt. 

 


Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.