Rijstepap met kokosmelk, cashewnoten en fruit

  • 1 portie
  • 30 min. excl. voorweken
  • blender

Ingrediënten

  • 45 g bruine basmati rijst (ik gebruikte Daawat Brown Quick Cooking, verkrijgbaar bij Jumbo)
  • 20 g cashewnoten
  • ¼ tl kardemom
  • 240 ml Alpro kokosdrink ongezoet (niet de blik variant)
  • ½ el ahornsiroop (of naar smaak)
  • 1 el kokosrasp
  • 150 g fruit naar keuze

Voedingswaarden

Vroeger vond ik dat zo lekker, rijstepap. Ik at altijd de voorverpakte versie uit de supermarkt. Boordevol suiker natuurlijk, en ik deed er ook nooit fruit in. Dit is een gezondere versie, maar ook romig door het gebruik van de cashewnoten. Ik gebruikte bruine basmati rijst die je niet zo lang meer hoeft te koken, zie ingrediënten. Als je een ander soort bruine basmati rijst hebt, moet je misschien de kooktijd aanpassen. Voedingswaarden excl. fruit.

Rijstepap met kokosmelk

1. Doe een nacht van tevoren de cashewnoten in een bakje met water om te weken. Doe dit ook met de rijst. Gebruik aparte bakjes.

2.   Giet de rijst af in een vergiet. Doe de rijst met wat water in een pannetje en zet op het vuur. Zorg ervoor dat de rijst nét onder water staat. Niet te veel water dus, anders hou je teveel water over straks. Kook 10 minuten.

3. Giet ondertussen de cashewnoten af en doe dit samen met de kokosmelk en de ahornsiroop in de blender.

4. Doe na 10 minuten het kokosmelk mengsel bij de rijst en voeg de kardemom toe. Kook nog 15 minuten of totdat je een lekker papje hebt.

5. Serveer met fruit en kokosrasp!

rijstepap vegan

Bekijk ook...

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.