Voor dressing:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Giet wat kokend water op de erwten uit de vriezer en laat 5 minuutjes staan. Giet de kikkererwten af en spoel af in een vergiet. Kook de rijst volgens de verpakking.
Snij het loof van de radijsjes en halveer ze. Pak een bakplaat, leg er bakpapier op en leg de radijsjes met de witte kant op het bakpapier.
Pak een kwastje en doop in een beetje olie. Dep de radijsjes een klein beetje met olie (maximaal een halve eetlepel). Strooi er een beetje peper overheen.
Doe een beetje paprikapoeder over de kikkererwten in het vergiet, schud ze een beetje om zodat ze allemaal een beetje bedekt worden, zie de afbeelding hieronder voor hoeveel ik er op heb gedan. Doe dan ook de kikkererwten op de bakplaat. In totaal bak je de kikkererwten en de radijsjes 20 minuten op 200 graden. In de laatste 5 minuten voeg je ook de amandelen toe aan de oven.
Maak vervolgens de dressing door de ingrediënten van de dressing te mixen. Hak hiervoor de dille fijn, en rasp de sinaasappel lichtjes aan alle kanten, rasp niet door tot het witte gedeelte.
Pak een grote schaal en maak de salade op met de spinazie, rijst, erwten (natuurlijk even afgieten), en de mix uit de oven.
Eet smakelijk!
De bakplaat met radijsjes en kikkererwten, voordat ze in de oven gingen.
De dressing
Klaar! Eet smakelijk. Hieronder de voedingswaarde per portie. In totaal is dit recept voor 2 porties.
Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.
Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!
Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.