Pompoen havermout mugcake met kwark en blauwe bessen

  • 1 portie
  • 10 min.
  • mok, magnetron

Ingrediƫnten

  • 100 g gekookte gare pompoen
  • 30 g havermout
  • 1 el lijnzaad
  • 3 el heet water
  • 3 el magere kwark of Alpro Go On
  • 1 tl vanille extract
  • Handje blauwe bessen

Voedingswaarden

Ja, sorry. De kwark gemengd met blauwe bessen stond echt vreselijk op de foto. Dus vandaar dat het een foto is geworden met de mugcake en blauwe bessen ZONDER de kwark. Van origine is dit recept met 1 ei maar ik heb er lijnzaad van gemaakt. 


Meng de eetlepel lijnzaad met 3 eetlepels heet water en laat even een paar minuten staan. Het lijnzaad vervangt je ei in dit recept.

Prak vervolgens de pompoen samen met de havermout in een mok. Roer daarna de geweekte lijnzaad en de vanille extract er goed doorheen.  

Zet de mok met inhoud voor 4 minuten in de magnetron op 800 watt.

Stort de mugcake op een bord. Garneer met de blauwe bessen en kwark.  

Eet smakelijk!


Bekijk ook...

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diƫtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.