Voor de bolognese:
Voor de saus:
1. Verwarm
een paar eetlepels heet water in een grote hapjespan. En bak de ui, selderij en
wortel goed aan, totdat ze glazig zijn. Voeg wat water extra toe indien nodig.
2. Voeg de
champignons en de tempeh toe en bak nog eens een paar minuten zodat het kleur
krijgt.
3. Voeg dan
de knoflook, laurier, oregano en wijn toe en bak voor 2 minuten.
4. Voeg dan
de sojasaus en de blokjes tomaat uit blik toe. Spoel het blik van de tomaten
uit met een klein beetje water (1/4 van het blik) en voeg dit ook toe. Laat dit
20 minuten op laag vuur pruttelen, totdat je een dikke saus hebt.
5. Start
vervolgens met het maken van de polenta. Doe de groentenbouillon in een
pannetje en voeg de polenta geleidelijk toe terwijl je het doorroert. Het is
belangrijk dat je goed blijft roeren! Voeg ook de rozemarijn toe en breng op
smaak met peper en zout. Roer net zo lang totdat het de juiste consistentie
heeft van dikke pap.
6. Schep op
het laatst de edelgistvlokken door de polenta.
7. Doe eerst de polenta in de borden en schep dan de tempeh saus eroverheen. Eet smakelijk!
Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.
Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!
Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.