Verhit de oven voor op 190 graden Celcius.
Doe de havermout, walnoten en kurkuma in een keukenmachine of blender totdat ze fijn zijn. Voeg dan de ui, champignons, bonen, tahini en lijnzaad toe. Blend het totdat het goed gemengd is. Misschien moet je even met een lepel in de keukenmachine roeren.
Voeg dan de rest van de ingrediënten toe aan de keukenmachine. Laat het goed door elkaar heen mixen. Kijk dan in de bak van de keukenmachine of de mix ok is. Het moet goed stevig zijn. Zie de foto hieronder. Als de mix te nat is, voeg dan meer havermout toe. Als het te droog is voeg dan een klein beetje water toe.
Verdeel in 4 even grote ballen, en druk ze tot hamburger. Koel 30 minuten in de koelkast voordat je ze in de oven bakt. Bak ze ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven. Draai halverwege.
Eet lekker op een broodje, maak het af met tomaat en sla. Eventueel wat patat erbij :)
Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.
Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!
Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.