Zet een hoge pan op met 1 liter water en los hier het groentebouillon blokje in op. Er zitten veel goede voedingsstoffen in de schil van de zoete aardappel, dus snij het met schil en al in blokjes. Was de zoete daarvoor aardappel goed enn droog af met een theedoek zodat al het zand eraf is.
Snijd de ui in kleine blokjes. Snijd de peper in kleine stukjes.
Maak in een hapjespan een beetje olie warm. Bak hierin de ui en de peper. Pers ook de knoflook hierin uit. Voeg dan na 2 minuten de zoete aardappel toe. Roerbak 5 minuten.
Doe dan de inhoud van de hapjespan bij de bouillon, giet de kokosmelk erbij. Voeg indien gewenst wat peper toe. Breng het aan de kook en laat het zo’n 15 minuten pruttelen. Check even of de aardappel gaar is.
Pureer het geheel dan met een staafmixer. Eet smakelijk!
Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.
Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!
Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.