Pittige tempé burgertjes

  • 6 burgers (2 p.p)
  • 25 min.
  • Keukenmachine of blender

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • gember (ter grote van een duim)
  • 1 el pindakaas (100% pinda’s)
  • ½ el limoensap
  • 1 el Za’atar kruidenmix
  • 150 gr tempé
  • evt. volkorenmeel
  • 2 el vloeibare margarine

Voedingswaarden



Deze burgertjes zijn heerlijk bij de Hollandse pot of bij een Aziatisch gerecht. Maak er meteen wat meer zodat je ze kunt invriezen. In plaats van de Za'atar kruidenmix kun je natuurlijk je eigen kruiden mix bedenken en gebruiken. Maar net wat je lekker vindt! Voedingswaarden zijn aangegeven per 2 burgers.


Pel de sjalot en de knoflook. Snijd de peper door de helft en verwijder de pitjes. Schil het stukje gember.  

Neem de kan van de keukenmachine en doe daar de sjalot, knoflook, de peper, de gember, een eetlepel pindakaas en een halve eetlepel limoensap in. Voeg een eetlepel za’atar kruidenmix toe.  

Blend het met de keukenmachine tot een grove mix. Breek dan de tempé in stukken en voeg toe aan de kan. Blend het geheel nogmaals.  

Wanneer de mix te nat is, voeg dan wat volkorenmeel toe. Wanneer de mix te droog is voeg dan een beetje kraanwater toe.  

Vorm er 6 schijven van.  

Bak de tempé burgers in de hete margarine in 6-8 minuten bruin.




Bekijk ook...

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.