Pitten en zadenmix (koolhydraatarm)

  • Portie
  • 16 porties
  • Tijd
  • 20 min.
  • Benodigdheden
  • bakplaat, bakpapier

Ingrediƫnten

  • 100 g zonnebloempitten
  • 100 g pompoenpitten
  • 50 g lijnzaad
  • 50 g sesamzaad
  • 2 el honing/agavesiroop
  • 2 tl kaneel

Voedingswaarden


Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Neem een steelpan een smelt hier de kokosolie samen met de honing of agavesiroop in. 

Haal van het vuur. Strooi de theelepels kaneelpoeder erin en roer goed door. Voeg dan alle pitten en zaden toe. 

Pak de bakplaat, bekleed met bakpapier en verspreid de mix erover. Bak voor ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven. Houd het goed in de gaten zodat het niet verbrandt. Laat het op de plaat buiten de oven afkoelen. Bewaar in een afgesloten pot.

Heerlijk door de (Griekse) yoghurt of kwark met wat fruit! De voedingswaarden zijn per portie pittenmix van 20 g (dus zonder yoghurt, fruit etc.). Het recept is voor 16 porties.


Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diƫtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.