Pastasalade met bieten, geitenkaas en citroen-mosterddressing

  • 20 min.
  • rasp

Ingrediënten

  • 120 gram volkoren pasta
  • 250 gram rode bieten
  • 1 gele paprika
  • 1 kleine rode ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 50 gram ongezouten en ongebrande walnoten
  • halve citroen
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl Franse mosterd
  • 1 tl honing
  • 50 gram veldsla of rucola melange
  • 50 gram verse geitenkaas

Voedingswaarden


Kook de volkoren pasta in 12 minuten beetgaar. Snijd ondertussen de bietjes in kleine blokjes. Snijd de ui in ringen en leg in een bakje water (dan wordt de smaak wat minder scherp). Snijd ook de bleekselderij in stukjes. Hak of breek de walnoten in kleinere stukken en rooster in een koekenpan zonder olie. Boen de citroen schoon en rasp de (gele) schil en pers uit. 

Maak een dressing van de olie, mosterd, honing, het citroenrasp, en de citroensap. Gebruik per persoon een halve eetlepel sap. Leng een beetje aan met kraanwater en breng op smaak met peper en zout.

Schep de afgekoelde pasta om met de bietjes, noten, dressing, ui en bleekselderij. Meng de veldsla erdoor en verkruimel de kaas erover.

Neem je de salade mee naar je werk of school. Neem de walnoten en dressing dan apart mee en voeg deze toe als je de salade gaat eten. Hierdoor blijven de walnoten lekker knapperig en wordt de sla niet te nat.


Bekijk ook...

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.