Pak een grote kom en doe daar de droge ingrediënten in, dus de kikkererwtenmeel, bakpoeder, kurkuma, paprikapoeder, knoflookpoeder en peper. Mix deze goed met elkaar. Voeg dan het water en de appel cider azijn toe. Roer goed door.
Hak dan de peterselie en bieslook fijn. Voeg deze toe aan de kom en roer goed.
Voeg eventueel nog wat water toe als het beslag te dik is. Het moet vrij vloeibaar zijn, vergelijkbaar met pannenkoekenbeslag. Je kunt nog wat water toevoegen, indien nodig. Maak een pan wat vet met een kwastje.
Giet wat beslag in een pan, probeer een ronde vorm te krijgen. Doe de pan niet te vol zodat je nog voldoende ruimte hebt om met een spatel de omelet om te draaien. Van het beslag maak je in totaal 6 omeletten.
Bak dan in een pan totdat de bovenkant een droog wordt en bubbeltjes krijgt. Draai de omelet dan om met een spatel en bak de andere kant.
Vul de omelet met gebakken groenten zoals spinazie, champignons en paprika plus wat hummus. Eet smakelijk!
Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.
Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!
Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.