Omelet van kikkererwtenmeel

  • Portie
  • 6 omeletten
  • Tijd
  • 25 min.
  • Benodigdheden
  • Garde, koekenpan.

Ingrediënten

  • 260 g kikkererwtenmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 tl kurkuma
  • 1 1/2 tl peper
  • 470 ml water
  • 2 tl appel cider azijn
  • 20 g verse bieslook (bakje)
  • 15 g verse platte peterselie (bakje)

Voedingswaarden

Deze omeletten zijn echt heerlijk! De kruiden brengen het kikkererwtenmeel super op smaak. Super gezond, want: Peulvruchten.. 

Peulvruchten verlagen je (slechte) LDL-cholesterol, wat helpt om je bloedvaten gezond te houden. Peulvruchten zijn verder rijk aan B- vitamines en mineralen, zoals ijzer, calcium, molybdeen en fosfor. Een kippenei verhoogd je cholesterol juist, dus heb je een te hoog cholesterol of een te hoge bloeddruk, dan is het een goed idee om dit omeletje te nemen i.p.v. een originele. 

En lekker vezelrijk, dus lekker lang een volle maag. 10 gram vezels per omelet (richtlijn is ongeveer 40 g vezels p/d). En vezels zijn gunstig voor de darmfunctie en het gezond houden van jouw buik!

Bak wat spinazie, tomaat, champignons en paprika voor de vulling (yes, nog meer vezels!), besmeer de omelet met hummus en eet smakelijk! 

Voedingswaarde per omelet (zonder vulling). Dit recept is voldoende voor 6 omeletten. Twee omeletten met groenten is voor mij voldoende voor het avondeten. Oja, het kikkererwtenmeel kun je gewoon kopen bij de Jumbo of Albert Heijn
omelet kikkererwtenmeel

Pak een grote kom en doe daar de droge ingrediënten in, dus de kikkererwtenmeel, bakpoeder, kurkuma, paprikapoeder, knoflookpoeder en peper. Mix deze goed met elkaar. Voeg dan het water en de appel cider azijn toe. Roer goed door.  

Hak dan de peterselie en bieslook fijn. Voeg deze toe aan de kom en roer goed.

Voeg eventueel nog wat water toe als het beslag te dik is. Het moet vrij vloeibaar zijn, vergelijkbaar met pannenkoekenbeslag. Je kunt nog wat water toevoegen, indien nodig. Maak een pan wat vet met een kwastje.  

Giet wat beslag in een pan, probeer een ronde vorm te krijgen. Doe de pan niet te vol zodat je nog voldoende ruimte hebt om met een spatel de omelet om te draaien. Van het beslag maak je in totaal 6 omeletten.

Bak dan in een pan totdat de bovenkant een droog wordt en bubbeltjes krijgt. Draai de omelet dan om met een spatel en bak de andere kant.

Vul de omelet met gebakken groenten zoals spinazie, champignons en paprika  plus wat hummus. Eet smakelijk!

plantaardig omelet


Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.