#bluepoopchallenge: Blauwe havermout banaanpannenkoekjes

 • Portie
 • 2 porties
 • Tijd
 • 20 min.
 • Benodigdheden
 • blender

Ingrediënten

 • 100 g havermout(meel)
 • 200 ml amandelmelk ongezoet
 • 1 banaan, bruin gespikkeld
 • 1 tl bakpoeder
 • 1/4 tl blauwe kleurstof, ik gebruikte van Cake-it Easy (of zoveel nodig, zorg voor donkerblauw beslag)

Voedingswaarden

Een nieuwe studie gepubliceerd in de Journal Gut toonde aan dat je kunt voorspellen welke bacteriën je in je darmen hebt. Dus hoe je darmmicrobioom er ongeveer uit ziet en hoe gezond je darmen zijn. Hoe? Door te bekijken hoe lang het duurt voordat iets in je mond... Uiteindelijk uit je kont in de pot beland.

Te snel? Niet oke. Te traag? Ook niet goed. Idealiter zou het 10-20 uur moeten duren.

Testen hoe dat bij jou zit? Bak deze havermout banaanpannenkoekjes en noteer hoe laat je ze eet. Dan is het wachten totdat je een grote blauwe boodschap hebt. Vul je gegevens in op de website van Zoe om inzichten te krijgen over je darmmicrobioom en je poeppersoonlijkheid! Helemaal GRATIS. 


Ik gebruikte de blauwe kleurstof van Cake it Easy, verkrijgbaar via Bol.com. De blauwe kleurstof van Dr. Oetker gaf geen resultaat.. 

En ja, natuurlijk kun je dit ook doen met maïs of rode bietjes. En nee, de blauwe kleurstof is niet perse gezond, maar even 1 x voor de wetenschap! 

undefined

Als je geen havermoutmeel hebt, doe dan de havermout in de blender en zet hem aan. Hoppa meel. Easy!

Doe vervolgens de havermout even apart in een bakje. Doe dan eerst de banaan en amandelmelk in de blender. Laat goed draaien. Voeg daarna de havermoutmeel en de bakpoeder toe. Weer goed laten draaien, voeg dan de blauwe kleurstof toe, en laat nog eens goed draaien.

Zorg dat het mengsel echt goed donkerblauw is! Anders heb je geen goed resultaat in de pot.   

Zorg dat het mengsel iets dikker is dan normaal pannenkoekenbeslag. Als het te dik is, voeg nog wat water toe. Indien te dun, voeg nog wat havermoutmeel toe.

Pak een kleine koekenpan, maak de bodem wat vettig (ik smeer het altijd in met een in olie gedrenkt keukenpapier) en bak 6 pannenkoekjes. 1 pannenkoekje is ongeveer een juslepel.

3 pannenkoekjes per persoon was mijn dosis. Lekker met wat (soja)yoghurt, aardbeien en kokos!

undefinedBekijk ook...

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.