Makkelijke chili met 3 soorten bonen

  • 4-5 porties (voedingswaarde berekend o.b.v. 4 )
  • 20 min.

Ingrediënten

  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 paprika
  • 4 lente uitjes
  • 1 blik kidneybonen (á 420 g)
  • 1 blik zwarte bonen (á 400 g)
  • 1 blik canellini bonen (á 420 g)
  • 1 el olie
  • 2 blikken tomatenblokjes (á 400 g)
  • 140 g tomatenpuree
  • 1 el ahornsiroop
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2tl korianderpoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 el sojasaus
  • Sap van 1 limoen
  • Evt. wat avocado
  • Evt. wat verse koriander
  • Evt. quinoa

Voedingswaarden

Super easy, super eiwit- en vezelrijk. En snel klaar. Wat wil je nog meer? Combineer met wat quinoa en avocado. Of maak wat guacamole! Een paar dagen in de koelkast te bewaren. Voedingswaarde per portie (zonder quinoa, avocado of andere extra's).



Hak de rode peper in kleine stukjes. Snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de lente ui in dunne ringetjes. Giet alle bonen af en spoel goed af in een vergiet.  

Doe de eetlepel olie in een grote hapjespan en zet deze op hoog vuur. Pers hierin de knoflook uit. En voeg de lente ui, paprika en peper toe. Bak 2 minuten goed om.

Voeg dan de overige ingrediënten toe. Roer goed door totdat het warm is.  

Serveer met wat blaadjes koriander, een portie quinoa en wat avocado of guacamole.

undefined


undefined

Bekijk ook...

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.