Snipper de ui, snijd de wortel in plakjes. Doe 2/3 van het water in een bakpan, maak warm en los het bouillonblokje hierin op. Voeg de ui, peen, geperst teentje knoflook aan deze pan toe. Kook dit 8-10 minuutjes. Totdat de wortel een beetje zacht is geworden.
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Doe het samen met de sugarsnaps in een pan en kook of stoom het 10 minuten. Zet apart wanneer klaar.
Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius. Kook de macaroni zoals staat aangegeven op de verpakking. Giet af en laat staan. Rooster de boterhammen en hak zodat je kruimels krijgt, je kunt het eventueel ook door de keukenmachine laten fijnhakken.
Open de keukenmachine en voeg het mengsel met de gekookte peen, knoflook en ui toe, en de rest van het water. Voeg ook de gistvlokken, amandelboter, citroensap, mosterd, miso, gerookte paprika en kurkuma toe (eigenlijk alles behalve de normale paprikapoeder en het brood). Meng het geheel tot een wat dikker papje, ongeveer de dikte van yoghurt. Proef even en beoordeel of er nog wat kruiden bij moeten. Als het geheel onverhoopt te vloeibaar is kun je het in een pannetje gieten en wat in laten koken.
Meng het mengsel uit de keukenmachine samen met de macaroni en groente groenten in een ovenschaal. Strooi het verkruimelde brood erover en besprenkel met wat paprikapoeder. Na 20 minuten in de oven is het klaar.
Het geheel voordat het de oven in gaat
En uit de oven, heerlijk krokant
Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.
Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!
Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.