Snijd de ui in halve ringen. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes van een ½ cm breed. Doe de linzen en de mais in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Snijd de cherrytomaatjes door vieren.
Als je de vegan kipstukjes wat te groot vindt kun je ze wat fijner snijden. Verhit de olie (of gewoon wat water) in een hapjespan, braadpan of wok en bak de kipstukjes op laag vuur. Voeg even later de ui toe.
Zet het vuur iets hoger en voeg de paprika’s toe. Roerbak deze een paar minuten.
Zet het vuur weer laag, en voeg 2 eetlepels van het kruidenmengsel toe. Roer goed. Voeg vervolgens de linzen en de mais toe. Laat op laag vuur in 10 minuutjes gaar worden.
Doe een halve eetlepel kruiden door de haver fraîche. Voeg als laatste de cherrytomaatjes toe aan de pan zodat deze heel even warm worden.
Serveer de stoof met de haver fraîche.
Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.
Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!
Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.