Zet een pan met 1,5 liter water op en breng aan de kook. Doe hier het bouillonblokje in.
Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes. Snijd de ui fijn en de wortelen en tomaten in blokjes.
Verhit een klein beetje olijfolie in de pan en fruit de ui. Voeg dan de wortel, tomaat, zoete aardappel toe. Breng op smaak met de paprikapoeder en peper. Roer goed om en bak even.
Voeg vervolgens de tomatenpuree en de rode linzen toe. En als laatste.. het kokende water met het bouillonblokje. Laat 40 minuten koken op laag vuur.
Pureer met de staafmixer, en klaar!
De boodschapjes
Ui fruiten
Groenten bakken met de paprikapoeder, peper en knoflook.
40 minuten koken.
pureren en klaar!
Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.
Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!
Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.