Linzensoep met zoete aardappel en wortel

  • Portie
  • 8 porties van 250 ml
  • Tijd
  • 50 min. waarvan 40 min wachttijd.
  • Benodigdheden
  • staafmixer

Ingrediënten

  • 150 g wortel
  • 200 g zoete aardappel
  • 2 tomaten
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenpuree 70 g
  • 200 g gedroogde rode linzen
  • 1 blokje groentebouillon met minder zout
  • peper

Voedingswaarden

Boordevol groenten en lekker vullend door de linzen. Als je deze soep maakt heb je direct genoeg voor 8 porties. Natuurlijk kun je deze soep invriezen zodat je er nog eens van kunt genieten. Voedingswaarde per portie van 250 ml. undefined


Zet een pan met 1,5 liter water op en breng aan de kook. Doe hier het bouillonblokje in.

Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes. Snijd de ui fijn en de wortelen en tomaten in blokjes.

Verhit een klein beetje olijfolie in de pan en fruit de ui. Voeg dan de wortel, tomaat, zoete aardappel toe. Breng op smaak met de paprikapoeder en peper. Roer goed om en bak even.

Voeg vervolgens de tomatenpuree en de rode linzen toe. En als laatste.. het kokende water met het bouillonblokje. Laat 40 minuten koken op laag vuur.

Pureer met de staafmixer, en klaar!


undefined

De boodschapjes

undefined

Ui fruiten

undefined

Groenten bakken met de paprikapoeder, peper en knoflook.

undefined

40 minuten koken.

undefined

pureren en klaar! 

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.