Knapperige granola met havervlokken, noten en zaden

  • Portie
  • 16 porties van 50 g in totaal.
  • Tijd
  • 45 min., waarvan 30 min. oventijd
  • Benodigdheden
  • oven en bakplaat. Keukenmachine.

Ingrediënten

  • 180 g dadels
  • 135 g tahini
  • 330 g havervlokken
  • 65 g walnoten, ongezouten
  • 65 g cashewnoten, ongezouten
  • 35 g cranberries
  • 15 g lijnzaad
  • 15 g kokosrasp
  • 35 g zonnebloempitten
  • 35 g pompoenpitten
  • 1 tl kaneel

Voedingswaarden

Deze granola is echt zo lekker! En makkelijk te maken. Het is het mengsel van dadels en tahini waarmee je de noten, zaden en havervlokken heerlijk krokant en een tikkeltje zoet mee bakt. Onweerstaanbaar eigenlijk! Tahini is eigenlijk een andere naam voor sesamzaadpasta, en je vindt het in de supermarkt bij de bio producten. 
Je kunt natuurlijk ook andere noten kiezen voor dit recept. De voedingswaarde is per portie van 50 gram, zonder yoghurt of fruit. In totaal maak je met dit recept ongeveer 16 porties (800 gram).

undefined

Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.

Doe de dadels, tahini en 45 ml water in een keukenmachine en meng totdat je een dikke massa hebt, het ziet eruit als een soort dikke pasta. Zet dit apart. Wanneer het mengsel te dik is of een bal vormt in de keukenmachine voeg dan nog wat water toe. 

Hak de cashew- en walnoten fijn, of breek ze in stukjes. 

Doe de rest van de ingrediënten en de gehakte noten in een grote bak, meng goed. Doe dan het tahini-dadel mengsel er doorheen. Meng goed door elkaar met een houten spatel. Zodat alles goed bedekt is met het dadel-tahini mengsel.  

Pak dan een bakplaat en doe daar wat bakpapier op. Stort de granola op de bakplaat, verspreid goed. Druk het geheel plat met je handen.  

Bak 30 minuten in de oven. Hussel het halverwege, dus op 15 minuten even om. Zodat alles gelijk bruin wordt en er niets aanbrandt.  

Laat afkoelen en doe in een luchtdichte voorraadbus of glazen pot. Dat blijft wel een paar weken goed! 

Eet smakelijk!

undefined

De ingrediënten 

undefined

Zie hieronder de voedingswaarde per portie qua vitaminen en mineralen.

inline



Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.