Knapperige chocolade rotsjes van pure chocolade

  • Portie
  • 13 rotsjes
  • Tijd
  • 60 min.
  • Benodigdheden
  • Bakpapier en een oven

Ingrediënten

  • Blik kikkererwten, uitlekgewicht 265 g
  • 100 g pure chocolade (Tony Chocolonely)
  • Optioneel: eetlepel kokosrasp

Voedingswaarden

Een knapperig chocolade rotsje eten en tegelijkertijd ongemerkt wat kikkererwten eten. Je proeft ze namelijk echt niet! Hoe fijn is dat? Heb je toch weer wat gezonde peulvruchten binnen. Bovendien vult de chocolade zo beter. En het kan nog fijner... Want dit recept bevat maar 2 ingrediënten en is super makkelijk om te maken!

undefined


1. Verwarm de hete lucht oven voor op 200 graden Celsius.  

2. Hak de chocolade in fijne brokjes en doe vervolgens in een grote schaal.

3. Bak de kikkererwten 35-40 minuten in de oven. Totdat ze een klein beetje bruin kleuren.

4. Doe de kikkererwten dan direct vanuit de oven, in de bak met chocolade brokjes. 

5. Roeren, roeren, roeren, zodat alles bedekt is met chocolade

7. Maak hoopjes met 2 lepels op een vel bakpapier. In totaal 13 hoopjes. 

8. Doe de chocolade rotsjes een uur in de koelkast. Klaar! Eventueel kun je nog voor de leuk wat kokosrasp erover heen doen. 


undefined


undefined


undefined

Hak de chocolade fijn. 

undefined

Meng de kikkererwten direct uit de oven met de chocolade. 

undefined

Maak hoopjes en laat vervolgens een uurtje afkoelen in de koelkast.

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.