'Kaassaus' van bloemkool, mosterd, miso en gistvlokken

  • 10 porties van 50 ml
  • 30 min.
  • blender

Ingrediënten

  • 20 g gistvlokken
  • 120 ml sojamelk
  • 550 g bloemkool gekookt
  • 1 rode paprika
  • 1 el grove mosterd
  • 4 tl citroensap
  • ¼ tl zout
  • 2 tl miso pasta
  • ½ tl kurkuma

Voedingswaarden

Met bloemkool kun je goed een 'kaasachtige' saus maken. Deze gebruiken we regelmatig voor over de broccoli of we scheppen hem door de pasta. Makkelijk te maken, kost wel wat tijd. Maar dan heb je ook direct een halve liter. En stel dat je 50 ml (5 el) per keer wilt gebruiken, dan ben je slechts 30 calorieën verder. The Magic of Plants! 
Deze kaassaus is ook super laag in vet! En natuurlijk superveel vitamientjes en mineralen! Voedingswaarde per 50 ml. Je kunt wat je niet direct gebruikt invriezen!

undefined

1.     Verwarm de hete lucht oven voor op 200 graden Celsius.  

2.     Verwijder de zaadlijsten van de paprika. En bak de paprika 20-25 minuten in de oven op een bakplaat in het midden van de oven.

3.     Kook de bloemkool zo’n 20 minuten.

4.     Doe alle ingrediënten, dus ook de gekookte bloemkool en gegrilde paprika in een blenderkan. Blend tot een glad geheel.  

5.     En klaar! Eventueel kun je het nog even licht verwarmen in een pannetje, en roeren, zodat de luchtbelletjes verdwijnen. Serveer over groenten of over de pasta. Ook lekker met wat nacho chips!

undefined

Bekijk ook...

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.