Havermoutpannenkoekjes met mango en kokosrasp

  • Portie
  • 2 personen (6 pannenkoekjes in totaal)
  • Tijd
  • 15 min.
  • Benodigdheden
  • blender

Ingrediënten

  • 120 g havermout
  • 1 el lijnzaad
  • 3 el warm water
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kokosrasp
  • 1 tl kaneel (of meer naar smaak)
  • ¼ tl zout
  • 200 ml sojamelk
  • 1 rijpe banaan
  • 100 g mango (of ander fruit)
  • ½ el olie

Voedingswaarden

De lijnzaad met warm water fungeert in dit recept als ei. Voordeel: het lijnzaad is o.a. rijk aan alfa-linoleenzuur, een omega-3-vetzuur. En dat is belangrijk voor je hart en bloedvaten. Ook helpt lijnzaad bij een verhoogd cholesterol, net als de havermout trouwens. Daarnaast kan lijnzaad enorm helpen bij de stoelgang. Het zaadje is zeer rijk aan vezels die zich in de darm volzuigen met vocht. Hierdoor wordt de darmpassage gestimuleerd. 

Tip: maak wat meer pannenkoekjes en bewaar ze in een afgesloten bakje in de koelkast. Zo kun je de rest van de week ook nog genieten van een lekker ontbijtje! Natuurlijk kun je ook ander fruit of noten toevoegen! 


Meng de lijnzaad met het warme water en zet even apart. Snijd de mango in blokjes. Prak de banaan tot moes met een vork.  

Vul de blender met de havermout, bakpoeder, kaneel, zout, sojamelk en de geprakte banaan. Voeg als laatste het lijnzaad mengsel toe. Dit fungeert als ei. 

Blend het in de blender of keukenmachine tot een glad beslag.  

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verhit een beetje olie. Als je een goede pan hebt kan het ook zonder olie. Als de pan goed heet is kun je het vuur lager zetten.

Giet een 1/6 van het beslag in de pan, probeer een rondje te maken van ongeveer 10-12 cm.

Als de bovenkant van het pannenkoekje droog is kun je het proberen om te draaien. Herhaal voor de rest van het beslag.  

Doe drie pannenkoekjes op een bord en maak af met wat kokosrasp en mango (of ander vers fruit).


Bekijk ook...

Tropische ovenschotel met zoete aardappel, zwarte bonen, mango en een knapperig bladerdeeg laagje

Tropische ovenschotel met zoete aardappel, zwarte bonen, mango en een knapperig bladerdeeg laagje

Heerlijk recept voor met de Kerst! Lekker kruidig met een zoete twist.

Super makkelijke linzencurry

Super makkelijke linzencurry

Snel klaar!

Fudgy no bake brownies

Fudgy no bake brownies

Makkelijkste brownies ooit. Snoepen hoort erbij! Het gaat om de balans! Deze zijn gezonder dan de reguliere brownies en lekkerder!

Hallo, leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.

Diëtistenpraktijk Silla wordt vergoed door: