Havermoutbrood met pompoen- en zonnebloempitten

  • 11 plakken
  • 1 uur waarvan 45 min. oventijd
  • cakevorm

Ingrediënten

  • 1 el gebroken lijnzaad
  • 2 el lauw water
  • 400 g sojayoghurt ongezoet
  • 1 el ahornsiroop
  • 300 g havermout (GEEN havervlokken)
  • 1/4 tl zout
  • 2 tl baking soda of soda-bicarbonaat
  • 30 g zonnebloempitten
  • 30 g pompoenpitten

Voedingswaarden

Dit brood is niet zoals het halfje bruin wat je bij de bakker haalt. Het is vrij stevig en zwaar. Maar vult daardoor des te meer! Vol met vezelrijke havermout en pitten. En super makkelijk te maken! Waar wacht je nog op?
Omdat ik geen broodblik/vorm had maakte ik dit brood gewoon in een cakevorm! Kan blijkbaar gewoon. Heb je wel een broodvorm en wil je die gebruiken? Dan wordt de baktijd iets langer. 

undefined

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een cake vorm met bakpapier.

 

2. Mix de lijnzaad met het water in een grote kom, laat deze tenminste 10 minuten wellen. Voeg na tenminste 10 minuten wachten, de yoghurt toe.

 

3. Pak een andere grote kom en doe hierin de havermout, baking soda, de pitten en het zout. Roer goed om.

 

4. Meng dan de natte met de droge ingrediënten. En giet in de cake vorm.

 

5. Bak 45-50 minuten in de oven. Laat dan afkoelen voordat je het in 11 plakjes snijdt.

undefined

Het groen van de pompoenpitten is een beetje uitgelopen. Dat ziet er een beetje gek uit, maar doet niets aan de smaak af! 

undefined


Bekijk ook...

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.