Griekse salade met couscous en feta

  • Portie
  • 4 personen.
  • Tijd
  • 20 min.
  • Benodigdheden

Ingrediënten

  • 200 gr couscous
  • 250 ml heet water
  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 200 gr witte kaasblokjes
  • 15 gr verse dille of 2 el gedroogde dille
  • 3 el jalapeñopepers
  • 25 gr kappertjes (uitgelekt)

Voedingswaarden


Doe de couscous in een ruime kom en schenk het hete water erbij. Dek af met een deksel of folie en laat 10 minuten staan. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen. Leg de ui een paar minuten in een kommetje met water, zodat hij minder scherp van smaak wordt.

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.

Snijd de tomaatjes in kwarten.

Snijd de witte kaas in blokjes, snijd de dille fijn en snijd de pepers in stukjes. Roer de couscous los met een vork. Giet de ui af en schep samen met de komkommer, tomaat, kaasblokjes, dille, jalapeño’s, kappertjes en olie door de couscous. Breng op smaak met (versgemalen) peper.


Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.