Gezondere brownies van zwarte bonen met een beetje peper

  • Portie
  • 12 porties
  • Tijd
  • 45 min.
  • Benodigdheden
  • oven en kleine ovenschaal

Ingrediënten

  • Blik 400 g zwarte bonen (uitlekgewicht 240 gram)
  • 135 g pindakaas 100% pinda’s
  • 25 g havermoutmeel (kun je zelf maken door havermout in de blender te doen)
  • 25 g cacaopoeder
  • 60 g ahornsiroop
  • 1 el olijfolie of avocado olie
  • 1 el appel cider azijn
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl cayennepeper
  • ¼ tl zout
  • 25 g walnoten, in stukjes
  • 80 g rijpe banaan
  • 2 el pure chocolate chips (optioneel)

Voedingswaarden

Lekker als tussendoortje of als dessert. Deze gezondere brownies met een pittige twist. Er zit namelijk een beetje cayennepoeder aan toegevoegd. Je kunt dit ook eenvoudig weglaten als je dit niet lekker vindt. 

undefined

1.     Verhit de oven voor op 175 graden Celsius. Zet een ovenschaal klaar van ongeveer 15 bij 20 cm.

2.     Spoel de zwarte bonen af en laat ze uitlekken in een vergiet. Doe ze in de keukenmachine en maal ze goed fijn.

3.     Doe alle overige ingrediënten erbij behalve de walnoten en chocolate chips (optioneel). Maal fijn. Gebruik een spatel om ervoor te zorgen dat alles goed gemengd wordt.

4.     Doe de helft van de keukenmachine inhoud in de ovenschaal, het is een vrij dikke massa. Leg de gebroken walnoten erop. En doe dan de andere helft van de keukenmachine inhoud eroverheen. Wrijf met een spatel het geheel op gelijke hoogte.

5.     Garneer met de chocolate chips (optioneel) en bak 30 minuten in de oven. Gebruik een saté prikker om te kijken of het gaar is.

undefined 

   

undefined


undefined

Bekijk ook...

Bloemkool broccoli gratin met cashewsaus

Bloemkool broccoli gratin met cashewsaus

Smeuïg en een beetje krokant!

Plantaardige balletjes van zwarte bonen, aubergine en quinoa in tomatensaus

Plantaardige balletjes van zwarte bonen, aubergine en quinoa in tomatensaus

Zachte balletjes in tomatensaus. Voor bij je prakkie of voor op je pasta!

Miniquiches van kikkererwtenmeel met doperwten, champignons en mais

Miniquiches van kikkererwtenmeel met doperwten, champignons en mais

Makkelijk! Lekker voor bij de lunch of als bijgerechtje.

Hallo, leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.

Diëtistenpraktijk Silla wordt vergoed door: