Gezonde ontbijtmuffins met havermout, walnoten en abrikoos

  • Portie
  • 11 muffins
  • Tijd
  • 30 min.
  • waarvan 20 min. wachten
  • Benodigdheden
  • muffinvormpjes

Ingrediënten

  • 140 g havermoutmeel
  • 100 g havervlokken
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 4 el lijnzaad
  • 2 rijpe bananen
  • 250 ml sojamelk ongezoet
  • 3 el licht bruine basterdsuiker
  • 2 tl vanille essence
  • 10 gedroogde abrikozen
  • 60 g walnoten

Voedingswaarden

Als je in de ochtend liever geen kwark, yoghurt of pap eet maar wel graag iets gezonds wil happen.. Bak dan eens in de week deze muffins. Om havermoutmeel te maken kun je havermout in de blender doen. Of koop gewoon een pak, dat kan natuurlijk ook! 
Bewaar per stuk in de vriezer en piep ze in de ochtend even op in de magnetron. Lekker warm ontbijtje!

Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius.

Snijd de walnoten en de gedroogde abrikozen in kleine stukjes. Pak een grote kom en mix hierin het havermoutmeel, de havervlokken, het bakpoeder, kaneel en het lijnzaad.  

Prak de bananen met een vork of pureestamper op een snijmat. En voeg aan de kom toe samen met de sojamelk, vanille essence en suiker. Roer en mix goed. Voeg op het laatst de abrikoos- en walnootstukjes toe.  

Verdeel het mengsel over 11 muffinvormpjes. Je kunt de vormpjes goed vullen, houd nog een centimeter over tot aan de rand.  

Bak 20-25 minuten in de oven. Houd het goed in de gaten!



Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.